Doe mee aan de Kenya Classic, een 6-daagse MTB-safari

“Met eigen ogen zien waar je sponsorgeld terechtkomt en wat het doet voor de mensen ter plekke, is een ervaring die in je ziel grijpt.” Wie dat ook mee wil maken, schrijft zich in voor de Afrikaanse Kenya Classic; een onvergetelijke mountainbikesafari (10-17 oktober) die je meeneemt naar dé wildlife hotspot van de wereld.


Laad al je batterijen van je fotocamera maar vast op en zorg dat je bakken vrije gig’s op je geheugenkaart hebt staan, want je plaatjesmaker vreet zich gegarandeerd overvol en zal aan het einde dag meer uitgeput zijn dan jij. Als deelnemer van de Kenya Classic kun je je zes dagen volproppen met pure landschapsschoonheid, geweldige mountainbike trails, sterrenhemels en heel veel olifanten, zebra’s, gnu’s, flamingo’s, gazelles en giraffen die je reikhalzend nastaren.

Zodra je voet op de beroemde rode aarde hebt gezet, kan het afvinken beginnen. Amboseli National Reserve: check! Kilimanjaro, met 5.894 meter de hoogste berg van Afrika: check! Machakos gebergte: check! Kennismaken met de cultuur van het Maasai volk: check! En…., persoonlijk meemaken wat AMREF Flying Doctors, het goede doel waar je als deelnemer geld voor hebt ingezameld, met jouw sponsorduiten doet. Check!


Het avontuur
Je avontuur start in Nairobi en voert je vanaf daar dagelijks over een nieuw traject dat in lengte varieert van 23 km tot 85 km per dag. Gedurende de week bezoek je een aantal AMREF Flying Doctors projecten. Overnachten doe je onderweg in tenten in Maasai dorpjes of midden in de wildernis. Je sluit af in een luxe lodge met zwembad en eindfeest.

Hoe kun je meedoen?
Iedereen met een goede (fiets)conditie en veerkracht en een open mind in de hersenpan kan zich inschrijven voor de Kenya Classic die dit jaar voor de 5e keer wordt georganiseerd. Je kunt individueel meedoen, als team of aanhaken bij een bestaand team. Maximaal kunnen er 100 mountainbikers deelnemen.


De inschrijfkosten bedragen € 1.750, en dat is inclusief je ticket, fietsvervoer, alle tranfers, overnachtingen, eten en drinken; kortom, alles ongeveer. Daarnaast moet je een sponsorbedrag ophalen, per persoon € 5.000. Best een klusje maar wel heel leuk om te doen. Hoe je dit kunt doen word je uitgelegd tijdens speciale fondsenwerf clinics of op de website waar je tal van tools en tips & tricks wordt aangereikt.

Over AMREF Flying Doctors
AMREF Flying Doctors is een onafhankelijke organisatie die zich inzet voor een betere gezondheid in Afrika. Hiervoor werkt de organisatie samen met de lokale bevolking en voert lobby en overleg met instanties en regeringen.

Voor meer informatie en inschrijven fiets je naar kenyaclassic.com

Wait for it...