Doe mee aan de Tour de France Toertocht

Op 4 juli schiet schiet de Tour de France in hartje Utrecht uit de startblokken. Lijkt het je wat om in de huid van jouw favoriete wielerhelden te kruipen en een week voor het startschot alvast een stuk van het parcours te verkennen? Geef je over aan de Tour-koorts en doe op 28 juni mee aan de officiële Toerversie van Le Grand Départ.


Van enthousiaste beginners die net hun zijwieltjes hebben afgeschroefd tot doorgewinterde racers die de stenen uit de straat knallen; de Toerversie Utrecht is echt voor voor iedereen geschikt. Je kunt kiezen uit 4 uitgepijlde routes: 35, 75, 110 en 150 km. De route volgt deels de 2e etappe Utrecht – Zeeland. Vanaf het mooie Oudewater slinger je via het Groene Hart weer terug naar de Domstad (finish: de Jaarbeurs.)
Uiteraard zijn er diverse verzorgingsposten waar je bij kunt tanken en geniet je na afloop van een wervelend wielerfestival. Denk aan: massages, stands met de nieuwste fietsspullen, leuke optredens en tips van een renner(s) en/of ploegleider van Team LottoNL-Jumbo.Schrijf je nu in!
Bij inschrijving voor Toerversie Utrecht ontvang je een speciaal ontworpen wielershirt. Naast dit unieke shirt ontvangen alle deelnemers een gratis Lotto lot. Houd de verspreiding van de gele koorts in de gaten via facebook.com/toerversieutrecht of twitter @toerversieutr!


Een deel van het inschrijfgeld gaat overigens naar goede doelen; Jeugdsportfonds en Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ). Het Jeugdsportfonds creëert sportkansen voor kinderen tot 18 jaar die leven in gezinnen waar de financiële middelen ontbreken om lid te worden van een sportvereniging. Het WKZ wil de opbrengst gebruiken voor de realisatie van een kindersportcentrum in het Wilhelmina Kinderziekenhuis.

Meer geel getinte fietsfeestjes
Heb je zin om jezelf een slag in de rondte te trappen? Op tourdefranceutrecht.com vind je het complete overzicht aan activiteiten dat de Domstad in de weken voorafgaand aan 's werelds grootste wielerspektakel organiseert.


Kom alvast in de stemming door het grappige Tour-filmpje te bekijken dat BNN- presentator Filemon voor het programma 'Try Before You Die' maakte.

Wait for it...