Buitenaardse Rocket van Boxer Cycles

Dankzij de Rocket van Boxer Cycles zal fietsen nooit meer hetzelfde zijn. De Engelse raketfiets tovert iedere ritje namelijk om tot een eindeloze ruimtereis. Alsof je in een roman van Jules Vernes rondtrapt.


Over smaak valt te twisten, maar opvallend is ie wel: de Rocket cargo bike. Tijdens het ontwerp van het 'ruimteschip' lieten de Britten zich inspireren door vliegtuigmodellen uit de jaren '30. Zo is de gestroomlijnde neus gemaakt van aluminium, zijn de 'vleugels' voorzien van ingebouwde knipperlichten en jaag je met een klassieke hoorn je medeweggebruikers de stuipen op het lijf.


De cockpit is voorzien van een comfortabele bank (opvouwbaar tot bed) en een afsluitbare kluis. De raketmotor van het ruimtevoertuig bestaat uit old school trapenergie of een krachtige elektromotor (50W-500W). De prijs van de Rocket is helaas astronomisch hoog: vanaf £4,800 (zo'n 6700 euro). De fantasievolle driewieler is (nog) niet in Nederland verkrijgbaar.


Hoezo Jules Vernes?

Wait for it...