Vakantietip: Luister naar de Sound of SalzburgerLand

Iedereen die ooit The Sound of Music heeft gezien weet dat SalzburgerLand in de kroon van Oostenrijk zelfs de meest verwende reiziger de mond snoert. Wat dacht je van woeste watervallen, kruidige alpenkost en ongetemde bergtoppen die je met een blik het zwijgen opleggen? Doe nu mee aan de prijsvraag en win een vakantie naar dit kroonjuweel.


Win een zinderende zomervakantie in SalzburgerLand
In SalzburgerLand struikel je over de zogenaamde ‘Logenplätze’; mooie plekken die een bijzonder gevoel oproepen. Door mee te doen aan de ONLINE PRIJSVRAAG maak je kans om een van de 5 zinderende zomervakanties te winnen. Geef via www.salzburgerland.com aan welke regio jij graag zou willen ontdekken. Je hebt de keuze uit: Großarltal, Hohe Tauern – Mittersill, Salzburger Tennengau, Zell am See en Katschberg. Kies een ‘Logenplätze’, licht je keuze toe en wie weet zwaaien de deuren van de Oostenrijkse schatkamer wagenwijd voor je open. Hieronder stellen we de regio's aan je voor! Uiteindelijk krijgen 5 winnaars (op 1 juli 2015) een voucher voor een droomvakantie, in 2015 of 2016, in de regio van hun keuze.
Woelige zee van Almen: Großarltal
Großarltal staat bekend om zijn ‘almen’: bergweides die als groene fata morgana’s tussen de alpentoppen liggen. Vlieg als een weidevogel van alm naar alm door een van de uitgestippelde wandel- of mountainbikeroutes te volgen. Overnachten doe je natuurlijk in een oergezellige berghut, waar de waard je trakteert op een stevige portie bergkost. Ben je niet zo’n hoogvlieger? Rol gewoon je yogamatje uit en laat je inspireren door de perfect uitgevoerde poses van de toekijkende bergreuzen. Voor een gekmakend ‘to do’ lijstje ga je naar de site van Großarltal. Hier vind je tevens een speciale 8-daagse vakantieaanbieding.
Verrukkelijke bergnatuur: Zell am See - Kaprun
Zell am See – Kaprun is de ideale uitvalsbasis voor een zomerse strooptocht door de bergen. Zo zorgt het skigebied (Gipfelwelt) bovenop de 3.203 meter hoge Kitzsteinhorn zelfs hartje zomer nog voor grenzeloos ski- en snowboardplezier. Geen zin in koukleumen? Haal een wandelkaart en loop het vuur uit je sloffen. Onderweg geniet je van het uitzicht op een van de 30 drieduizenders. Om af te koelen neem je gewoon een frisse duik in het Zeller meer. Sta je te trappelen om deze verrukkelijke bergnatuur zelf te ontdekken? Bekijk dan hier de speciale aanbieding, inclusief de Zell am See – Kaprun zomerkaart die je toegang geeft tot bijna alle attracties in de regio.
Familiefeestje bouwen: Katschberg
Makkelijk begaanbare bergpaden. Een razendsnelle rodelbaan. Een trektocht met lama’s. Het grootste klim- en klauterparadijs van Oostenrijk. Een puffend bergtreintje. Wat wil je als kind (en ouder) nog meer? Het kindvriendelijke Katschberg is een paradijs voor een vakantie met het hele gezin. Bezorg jezelf en je kroost een onvergetelijk zomeravontuur door alvast een kijkje op www.salzburgerland.com te nemen. Laat je ook verrassen door de feestelijke aanbieding die de regio voor je in de aanbieding heeft.Alpenkolder in de kop: Hohe Tauern – Mittersill
Stel je voor: zo ver als je kunt kijken zie je besneeuwde bergtoppen als slagroomtaartpunten hoog boven de prachtige bergnatuur uitsteken. Een droom? Nee, dit Alpendak bevindt zich in het nationale park ‘Hohe Tauern’. Als je liever met beide beentjes op de grond staat, dan zijn dorpjes als Mittersill, Hollerbach en Stuhlfelden niet te versmaden. Je vindt deze kersen op de wandel- en fietstaart ingeklemd tussen de Kitzbüheler Alpen en de Hohe Tauern. Wakker je bergkoorts aan door de watertandende aanbieding van Hohe Tauern-Mittersill te checken.Kostelijk vermaken: Salzburger Tennengau
Gooi je na een lange dag buitenspelen je tank het liefste vol met biobrandstof? Dan is Salzburger Tennengau precies wat voor jou. In deze regio weten ze namelijk als geen ander hoe ze jouw motor weer op volle toeren kunnen laten loeien. Zo moet je als Hollandse kaaskop de beroemde Tennengauer kaas geproefd hebben. Daarnaast staan vaak biologische producten uit de regio op het menu, zoals speciaal gekruid berglamsvlees. Wandelen, fietsen of wellness zijn hier überhaupt geen straf. Hotel Moisl aan de voet van het Tennengebergte is overigens het ideale vertrekpunt voor al je avonturen. Kortom: verwen jezelf door een kijkje te nemen op de website van Tennengau.

Wait for it...