Shades of Love

Als barista verandert Jürgen Altman dagelijks koffiebonen in zwart goud. In zijn vrije tijd steekt de Duitser ieder uurtje in Shades of Love: een hulporganisatie die afgedankte zonnebrillen in de Himalaya uitdeelt zodat bergbewoners weer het licht kunnen zien. Meer over dit briljante initiatief lees je in de komende zomereditie van Salt magazine."Zo’n negentig procent van de bevolking in de Himalaya lijdt aan een of andere oogziekte. Vanaf 3.500 meter worden mensen namelijk blootgesteld aan een extreem hoge dosering UV-licht. Veel oogproblemen kunnen simpel voorkomen worden door ze een zonnebril te geven. De stralende glimlach op het moment dat ze een bril opzetten; daar doe ik het allemaal voor."

Verder lezen? Salt ploft in de vierde week van juni weer op je deurmat. Tot die tijd geef je je ogen de kost op Shades of Love.

Wait for it...