Lasse Walker wint Red Bull Megaloop Challenge

Terwijl heel Nederland gisteren liep te foeteren op het stormachtige herfstweer gingen kitersurfers tijdens de Red Bull Megaloop Challenge compleet uit hun dak. Letterlijk. Zo vloog Lasse Walker als een albatros een metertje of 15 door het Zandvoortse luchtruim.


Een zuidwester storm met vlagen van 90km per uur, honderden kite-fans op het strand en een waarschuwing van de KNMI voor gevaarlijk weer: de perfecte condities voor de Red Bull Megaloop Challenge.

Bij The Spot in Zandvoort gingen 16 internationale top kiteboarders het water op, om de meest spectaculaire sprongen te laten zien. De 20-jarige Walker maakte de beste megaloop en overtuigde de 4-koppige jury om hem tot winnaar te kronen.

Walker kreeg de trofee overhandigd uit handen van meest extreme kiteboarder Ruben Lenten, organisator en jurylid van het evenement. Ruben over de winnaar:

Lasse Walker over zijn winst : “Ik wist dat ik er alles aan heb gedaan om vandaag om de titel mee te doen”, zegt de stralende Walker. “Dat ik win is echt een droom die uitkomt. Twee jaar geleden mocht ik voor het eerst meedoen, dat was al geweldig. Nu winnen is nog beter.”

De Red Bull Megaloop Challenge is een kitesurfwedstrijd die alleen plaats vindt als het stormt; bij meer dan 30 knopen wind uit de juiste richting. Sinds de vorige editie in oktober 2013 was het wachten op deze perfecte weersomstandigheden. De 16 vooraf door Ruben Lenten geselecteerde deelnemers van de Red Bull Megaloop Challenge gaven alles tijdens de heats. De kiteboarders, afkomstig uit Frankrijk, Zuid-Afrika, Duitsland, UK en Nederland waren duidelijk één met moeder natuur. Met windvlagen die soms uitschoten naar 45 knopen, maakten de kiters sprongen van zo'n 15 meter hoog en hingen ze ruim 5 seconden in de lucht.

Wait for it...