4 Nieuwe onderdelen op Olympische Spelen 2018

Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) heeft vier nieuwe sportdisciplines aan het programma van de Winterspelen in 2018 in Pyeongchang toegevoegd. Zo gaan snowboarders tijdens het Big Air onderdeel een gat in het Zuid-Koreaanse luchtruim springen en wordt het dringen geblazen tijdens de massastart van het schaatsen.foto: Vernon Deck/ Redbull.com

De Big Air is een spectaculair onderdeel waarbij snowboarders van reusachtige schansen springen om vervolgens halsbrekende toeren uit te halen. Ook de massastart bij het schaatsen belooft spektakel; in een mini-marathonachtige race moeten schaatstoppers massaal aan de bak om heelhuids over de finish te komen. De IOC hoopt hiermee de spanning in het langebaanschaatsen terug te brengen. Curling en skiën krijgen tenslotte een teamevenement erbij. De grote verliezer is de snowboard parallelslalom; deze wordt afgeschaft.

Wait for it...