Wandelen maakt gelukkig

Uit onderzoek blijkt dat Nederlanders warm lopen voor wandelen. Sterker nog: een kwart van de bevolking haalt er zelfs zijn geluk uit. Struinen, banjeren, kuieren, sloffen, hiken, zwerven; hoe je het ook noemt, feit is dat het gebruik van de benenwagen wordt geassocieerd met ontspanning.Koplopers
Zo'n 84% van de Nederlanders - tussen de 20 en 59 jaar - geeft aan regelmatig voor ontspanning te gaan wandelen. Ter vergelijking: intensief sporten scoort 'slechts' 10% op de schaal van geluk. De belangrijkste reden om de wandeltoffels aan te trekken zijn:

- ontspanning (48%)
- genieten van de natuur (24%)
- gezondheid (18%)
- het bijpraten met familie en vrienden (9%).

Onze mede-Europeanen gaan iets minder vaak de paden op, de lanen in. Zo 75% van de Spanjaarden en Engelsen trekken er regelmatig op uit. Italianen (59%) hebben ietsje minder last van wanderlust.

Loop het vuur uit je sloffen
Ons kikkerlandje ligt echt stampvol met paden waar je met de benenwagen overheen kunt stuiven. Zo kun je je wanderlust botvieren op een van de NS-wandelingen, Klompenpaden, Struunroutes, Trage Tochten, Swalkrûtes of Kuierroutes.

Over het onderzoek
Het onderzoek is in april 2015 uitgevoerd door onderzoeksbureau Research Now in opdracht van GORE-TEX®. Het onderzoek is online uitgevoerd in Engeland, Frankrijk, Italië, Spanje en Nederland onder ruim 7.000 respondenten (waarvan 1.000 in Nederland). Het onderzoek is representatief voor Nederlanders tussen 20 en 59 jaar oud.

Wait for it...