Getest: 8 sprankelende dorstlessers

Het SaltLab is een ‘proeflokaal’ waarin we nieuwe of leuke producten door de mangel halen. Verwacht geen hardcore testverslagen, wel een eerlijke eerste indruk. Dit keer op de pijnbank: natuurlijke dorstlessers.


OP DE PIJNBANK 8 hippe dorstlessers
LABRAT Ard (Salt redacteur)

"Klazien uit Zalk had deze kruidige kletser in een teug opgedronken."


Proviant Rhaberlimonade (€ 0,89)
Smaakpolitie: De überfrisse rabarbersmaak van de getroebleerde Ossie uit Berlijn springt bijna het glas uit. Ook het foute, maar o zo leuke etiket lacht je vrolijk tegemoet. Pure Erfrischung.
Inhoud: 330ml.
Biologisch: ja
Cafeïne: nee
Suiker: 7gr/100gr
Prik: ja


Scheckters Organic Energy (€ 1,29)
Smaakpolitie: Mierzoet opkikkertje dat uitpuilt met exotische ingrediënten als ginseng, granaatappel, groene koffiebonen en agave. De cassisachtige smaak is onopvallend lekker.
Inhoud: 250ml.
Biologisch: ja
Cafeïne: ja
Suiker: 7,9gr/100gr
Prik: ja


Bionade Boomgaard (€ 1,25)
Smaakpolitie: Zelfs Klazien uit Zalk had deze kruidige kletser in een teug opgedronken. Gemaakt van biologisch fruit uit Midden-Duitsland. Het etiket is flauw.
Inhoud: 330ml.
Biologisch: ja
Cafeïne: nee
Suiker: 4,4gr/100gr
Prik: ja


Bos Icetea Lime & Ginger (€ 0,99)
Smaakpolitie: Lekkere ijsthee uit Zuid-Afrika, die ook echt naar thee smaakt. De in rooibos aanwezige antioxidanten zijn behalve lekker ook nog eens goed voor je lijf. Overige ingrediënten: appel, peer en vlierbloesem.
Biologisch: ja
Cafeïne: nee
Suiker: 6,8/100gr
Prik: nee


Wostok Estragon Ingwer (€ 0,87)
Smaakpolitie: Vernoemd naar een Russisch ruimtevaartprogramma en gebaseerd op een oud Sovjet-recept; Wostok is pure Ostalgie. De smaak van de groene gifkikker – drakenfruit, gember en sinaasappel – vergt enig doorzettingsvermogen. Bonuspunten voor het toffe etiket.
Inhoud: 330ml.
Biologisch: ja
Cafeïne: nee
Suiker: 9,8gr/100gr
Prik: ja


Naturfrisk Cola Fruit (€ 1,15)
Smaakpolitie: Verassend lekkere cola uit Denemarken. De roodhuid dankt zijn opvallende karakter aan een mix van bessen, appel en gerst. Het strakke etiket is eveneens een schot in de roos.
Inhoud: 250ml.
Biologisch: ja
Cafeïne: nee
Prik: ja


ChariTea Red (€ 2,00)
Smaakpolitie: Biologisch, Fairtrade, Zuid-Afrikaans; dat is ChariTea. Hoewel deze donkerrooie rakker is gezoet met passievrucht, heeft ie toch een ietwat zurige smaak.
Inhoud: 330ml.
Biologisch: ja
Cafeïne: nee
Suiker: 3,4/100gr
Prik: nee


Höllinger Cola (€ 1,29)
Smaakpolitie: Cola die smaakt alsof je een aangelengd cola ijsje van je oma opeet. Niet echt spannend. Dit wordt nog eens versterkt doordat de prik met de snelheid van een bruistablet verdwijnt.
Inhoud: 500ml.
Biologisch: ja
Cafeïne: nee
Suiker: 9,7gr/100gr
Prik: ja

Bovenstaande artikel hebben we voor je uit de laatste uitgave van Salt magazine - uit het SaltLab - geplukt. Nog geen Salt? Surf dan snel naar www.getsalt.com/abonneren en haal de 148 pagina dikke inspiratiebom in huis.

Wait for it...