Surflegende Robby Naish werkt mee aan Nederlandse docu PAUL

Levende windsurflegende Robby Naish spreekt de nieuwe Nederlandse film PAUL in. Paul is een korte documentaire over het leven van Paul Tinotenda: een 13-jarige jochie uit Zuid-Afrika die droomt van een leven als profsurfer. Onmogelijk? Niet volgens Naish."Ik deed het onmogelijke door op 13-jarige leeftijd wereldkampioen windsurfen te worden. Ik geloof daarom heilig in Pauls droom." Bekijk hieronder alvast de korte trailer.

Surfen is voor Paul dé manier om het hoofd in de Zuid-Afrikaanse sloppenwijk Dunoon (Kaapstad) boven water te houden. Toch is dit gemakkelijker gezegd dan gedaan; vervoer richting de woelige baren ontbreekt en er is uiteraard geen geld voor een fatsoenlijk board. Het weerhoudt de surfgekke knaap er niet van om regelmatig - een non-profit organisatie brengt hem 3x per week naar de stranden van Blouberg - met zijn afgeragde boardje in de golven te liggen.

Producente Jamillah van der Hulst hoopt dat mensen na het zien van PAUL anders tegen kinderen uit achtergestelde gebieden aan gaan kijken. Windsurfheld Robby Naish ging in ieder geval meteen overstag. "Ik weet uit persoonlijke ervaring hoe sport het leven van een kind positief kan beïnvloeden." Nog nooit van Naish gehoord? Lees HIER het interview dat Salt redacteur Ard Krikke zo'n vijf jaar geleden over zijn jeugdheld schreef.PAUL gaat tijdens het filmfestival van San Sebastiaan(18-26 sep) in wereldpremière. Het is overigens de eerste Nederlandse titel die ooit voor 'Savage Cinema', een selectie voor internationale avonturen- en sportfilms, werd geselecteerd. De film wordt in Nederland voor het eerst tijdens het Cinekid festival in oktober gedraaid.

Wait for it...