Clinics & Workshops Salt Herfst Fest


Bestel nu je tickets


Datum 27 september
Duur 12.00 – 19.00 uur
Locatie Schaapskooi Boeschoten, Veluwe (vlakbij Garderen en Stroe)
One price fits all € 35,- (incl. welkomstdrankje, clinics en workshops. incl. Scandinavische hamburger van Bergans, maar excl. drinken)

CLINICS
De clinics worden in kleine groepjes (10-15 personen), gegeven. Waar je aan mee wilt doen geef je van tevoren, bij de kaartverkoop, al door. Ter plekke worden er weer groepjes gemaakt op basis van willen en kunnen.


Mountainbiken
Geschikt voor alle niveau’s, dus ook voor mensen die nog nooit op een mountainbike hebben gezeten en ook geen eigen mountainbike hebben. Deze laatste groep wordt warm ontvangen door instructeur Reza.. Mensen met een eigen fiets nemen die uiteraard mee. Alle tochten zijn onder begeleiding van een local van de plaatselijke mountainbike vereniging, De Veluwe Renners uit Voorthuizen die de weg op zijn duimpje kent en de tofste trails weet te vinden. Behalve een mooie toertocht, krijgt iedereen die daar behoefte aan heeft ook de nodige tips waarmee je je techniek kunt verbeteren.


Trailrunnen
Het trailrunnen is mateloos populair aan het worden. Deze hardloopdiscipline laat zich eigenlijk heel goed vergelijken met mountainbiken, zelfs de zolen van de schoenen komen overeen met een bandenprofiel. Hardlopen door het terrein dus, inclusief natuurlijke obstakels zoals keien, boomwortels en heuveltjes. Wie kiest voor een Trailrun clinic komt in de goede handen terecht van MudSweatTrails, de organisatie die inmiddels ruimschoots haar sporen heeft verdiend op het gebied van trailrun evenementen. Wie eens kennis wil maken met de eveneens populaire barefoot trend (hardlopen met blotevoetengevoel) kan zich melden bij de hardloopambassadeurs van Vibram FiveFingers. Behalve een lekker rondje hardlopen, krijg je onderweg ook de nodige hardlooptips en kun je tevens diverse schoenen testen.


Wildplukken/wandelen
We bevinden ons in een van de oudste bossen van Nederland en daar kan boswachter Lennard Jasper van Staatsbosbeheer eindeloos over vertellen. Bovendien is de herfst ook de periode van het wildplukken. Denk bijvoorbeeld aan vlierbessen, tamme kastanjes, paddenstoelen en brandnetel. Samen met een wildplukgids van buitenkokers.nl ga je op zoek naar deze ‘goudmijntjes’. Je bij elkaar gesprokkelde buit, inclusief hout voor de houtworkshop, neem je mee terug naar de Schaapskooi waar je op het buitenkookeiland aan het kokkerellen slaat. Wie inschrijft voor deze clinic gaat een uur op pad met de boswachter en een uur wildplukken. Je wisselt dus af en krijgt best of both worlds.
Op zoek naar nieuwe wandelschoenen? Schoenenmerk Merrell neemt de nodige paartjes mee om te testen.


YinYoga
Alles is yin en yang en als het goed is zijn die twee in evenwicht. Wie wil weten hoe dit zich vertaalt in een yinyogaklas, schrijft zich in voor de workshop die gegeven wordt door Simone van der Werff van Forever Yoga. Bovendien vertelt Simone in deze workshop over meridianen; de energiebanen in je lichaam die, volgens een 6000 jaar oude Oosterse geneeskunst, lichaamsdelen, organen, zintuigen en de psyche met elkaar verbinden.


WORKSHOPS
De Workshops zijn een doorlopend programma waar je niet van tevoren voor hoeft in te schrijven. Sommige vinden buiten plaats, andere binnen in de Schaapskooi of in een van de tenten. Mocht een workshop even vol zitten, dan haak je bij een volgende aan.


Houtbewerken
Hoe je van een mooie driepoottak een tafeltje kunt maken, van een tweepoottak met zijtakken een gewei of een vogel van stukken hout; je leert het tijdens de houtworkshop die Stijn van Oss van SVOSS op het Herfst Fest geeft. Heb je thuis hout liggen waar je nog steeds wat mee wilt, neem het mee. Evenals andere materialen - zoals verroeste spijkers, glas, plastic, ijzer etc. - die je graag in je werkstuk zou willen verwerken. Iedereen die eigen gereedschap heeft, zoals een accuboor, vijltjes, gutsen, hamers, schroevendraaiers, zaag; neem mee. Het verkort de wachttijd op een stuk gereedschap en het werkt altijd lekkerder met je eigen spullen. Neem ook wat pleisters mee. ;-)


Buitenkoken
Envirofit, specialist op het gebied van buitenkoken, richt op het Salt Herfst Fest een buitenkookeiland in. Maak kennis met verschillende buitenkooktoestellen zoals de Rocket Stove, de Bon Fire vuurschaal, het Afrikaans potje en de log candle. Samen met de chefkok van de Vuurmeester wordt er een bouillon gemaakt en kun je zelf wikkelbrood of chapabroodjes maken. Ook een pannenkoek bakken, popcorn maken of je marshmellow grillen zijn mogelijk. Daarnaast zal Bergans, het outdoormerk dat diep geworteld is in de Noorse cultuur, in hun tipi een Sami-hap bereiden. Uiteraard leren we je tijdens deze kookworkshop hoe je met de toffe producten van Light My Fire snel en eenvoudig je eigen vuur kunt maken zónder gebruik te maken van vies ruikende aanmaakblokjes of lampenolie.


Koffie workshop
Samen met onze vaste koffievrienden van Bocca Coffee Roasters, ga je cowboy koffie maken en leer je tevens hoe je zelf rauwe koffieboontjes kunt roosteren boven een vuurtje. Geen koffieliefhebber? Maak kennis met de bijzondere theesoorten van April.


Slacklinen
Het Noorse House of Hygge (Huis van Plezier) heeft zich sinds het begin van het slacklinen verbonden met de sport. Huis van Plezier gaat immers over de moments of joy in je leven en dat die (vooral) uit hele kleine dingen kunnen bestaan. Het slackline park staat er de gehele dag.


Bamboefiets in elkaar zetten
Een fiets van bamboe? Jazeker! Bamboe heeft een sterkte die vergelijkbaar is met staal. Bovendien is het licht, absorbeert het trillingen en groeit het pijlsnel en zónder CO2 uitstoot. Met een bamboe frame heb je dus ook nog eens het meest groene frame denkbaar. Tel daar bij op dat je geen last hebt van roest of metaalmoeheid en je begint te begrijpen dat bamboe een ideale materiaalsoort is voor het bouwen van een fiets. Samen met Joep van Ginderen van Eerlijke Kansen kun je in een workshop een bamboefiets in elkaar komen zetten. Erop fietsen kan uiteraard ook. De frames zijn handgemaakt in Ghana. Bamboefietsen.nl


Filmen & fotograferen
De nieuwste action camera heet de Bandit en hij komt van TomTom. Het is de allereerste action camera met een ingebouwde mediaserver. In de praktijk betekent dit dat je geschoten beeldmateriaal meteen op een app kunt bekijken én bewerken, zonder deze eerst te downloaden. Of nog simpeler: schud de camera heen en weer en de bandiet monteert - dankzij de ingebouwde bewegings- en GPS-sensoren die moeiteloos de beste ‘actiemomenten’ herkennen - automatisch een fraai filmpje van jouw surf-, mountainbike- of kajakavonturen. Muziekje eronder en klaar is kees. Deze handige 'shake to edit'-functie maakt een einde aan slaapverwekkende actievideo's waar niemand op zit te wachten. Tijdens het Salt Herfst Fest kun je de Bandit zien, voelen én testen.Off-road pakezel
Dankzij de onvermoeibare pakezels van Kyboka hoef je je tijdens het Herfst Fest geen breuk te sjouwen, bijvoorbeeld om je sprokkelbuit bij de houtbewerk workshop te krijgen. Het wagenpark van Kyboka bestaat uit outdoor carts waarmee je als een 4x4 door ieder terrein kunt ploegen. De wagen rijdt superlicht, ook beladen. Verder is hij afdekbaar en grote items (of hoge stapels tassen) kunnen bovenop vastgezet worden. De wagen is bovendien in enkele seconden in elkaar te vouwen.

HAPPY HOUR


Salt Herfstbier: de Modderfokker
In de 4-seizoenen bierserie van Salt lanceerden we in de lente de Trail Seeker en in de zomer de Big Swell. Nu de dagen korter en wilder worden, is het tijd voor ons herfstbier, de Modderfokker. Een amberkleurig bier van hoge gisting en 7% alcohol dat je na een herfstachtige blubbertocht als een trofee boven je hoofd tilt. Schoenen zijn uit, je lievelingsmuziek staat op, kaas en worst liggen op tafel; het wachten is op jouw sterke verhalen. Met het fikse portie Amerikaanse hopsoorten spoel je de laatste modderresten moeiteloos weg.
De Modderfokker beleeft zijn première op het Salt Herfst Fest. Proeven!


Slurpen
Wijnmaker, boekenschrijver en ook nog eens de olijke columnist van Salt. We hebben het natuurlijk over Ilja Gort. Ondanks dat de man op ons Herfst Fest verstek moet laten gaan, kunnen zijn inmiddels beroemde SLURP wijnen uiteraard niet ontbreken. Maak kennis met zijn Slurp Way of Life.


Jenny K
Ze ontroerde in haar uppie op ons Lente Fest in Castricum aan Zee, blies ons omver met een complete band (én albumpresentatie) op ons Zomer Fest in Zandvoort en staat al weer te trappelen om nu ook het Salt Herfst Fest met haar heerlijke Americana sound op te luisteren. Listen to Jenny K.

Kaartje kopen?
One price fits all € 35,- (incl. welkomstdrankje, clinics en workshops. incl. Scandinavische hamburger van Bergans, maar excl. drinken)

Extra voor Salt abonnees: gratis een Salt Modderfokker herfstbier of een glas Slurp wijn

Ik ben erbij en wil direct naar de kaartverkoop

Wait for it...