Everest: huiveringwekkende film over waargebeurd klimdrama

Onlangs ging Everest in première. De Hollywoodfilm is gebaseerd op een tragisch klimdrama dat zich in 1996 op het dak van de wereld voltrok. Bekijk hier de trailer.

In 1996 voltrok zich op de flanken van Everest een tragisch klimdrama; tijdens een verschrikkelijke sneeuwstorm stierven acht bergbeklimmers in het ijskoude harnas. John Krakauer (bekend van Into the Wild) was een van de expeditieleden en baseerde zijn latere bestseller Into Thin Air op deze dramatische gebeurtenis.

Twee decennia vormen de tragische gebeurtenissen op de boze bergreus de basis voor de Hollywoodfilm Everest. De film (121 min.), opgenomen in de Alpen en Nepal, gaat op 17 september in de Nederlandse bioscopen in première. De indrukwekkende cast bestaat o.a.uit : Jake Gyllenhaal, Josh Brolin, John Hawkes, Jason Clarke, Keira Knightley, Robin Wright, Sam Worthington en Emily Watson.

Wait for it...