Surfen, skateboarden en sportklimmen op Olympische Spelen

Als het aan de organisatie van de Olympische Spelen van 2020 ligt mogen o.a. sportklimmers, surfers en skateboarders hun kunsten in Tokio vertonen.


fotocredit: David Robinson/Red Bull Content Pool

In augustus 2016 beslist het Internationaal Olympisch Comité (IOC) of ze de Japanse aanbeveling overnemen. Behalve skateboarden, sportklimmen en surfen behoren karate en honkballen/softballen tot de gelukkigen. Tokio had oorspronkelijk een shortlist van acht sporten opgesteld. Van deze lijst zijn uiteindelijk bowling, squash en wushu (een vechtsport) afgevallen.

De Koninklijke Nederlandse Klim- en Bergsport Vereniging (NKBV) is in ieder geval razend enthousiast. "Het is een erkenning voor de enorme groei van de sport in de afgelopen jaren. Wereldwijd waren er 25 miljoen klimmers in 2013, waar het er in 2015 al 35 miljoen zijn. In Nederland merken we de toename in populariteit van de sport aan het aantal jongeren dat meedoet aan regionale en nationale klimwedstrijden," reageerde NKBV-voorzitter Joachim Driessen enthousiast."


fotocredit: Red Bull Skate Arcade

Wait for it...