Surflegende Kelly Slater ontwikkelt perfecte golf

Surflegende Kelly Slater werkte de afgelopen 10 jaar in het diepste geheim aan zijn droom: het creëren van de perfecte kunstmatige golf. In de uitgelekte video zie je hoe de 11-voudige wereldkampioen zo blij als een kind zijn golf voor het eerst test.


Kelly Slater, algemeen gezien als de beste surfer aller tijden, droomt al sinds 2005 van eindeloze kunstgolven die minstens zo goed zijn als echte rollers op zee. Als we dit filmpje mogen geloven, dan is zijn Kelly Slater Wave Company erin geslaagd om de heilige graal voor surfers te ontwikkelen: een omkrullende kunstgolf die als een botermes door het gladgestreken water snijdt. Op commando uiteraard, zodat ook verstokte landrotten altijd en overal golven kunnen surfen.

Dit laatste laat helaas nog even op zich wachten: het glasheldere golfslagbad bevindt zich op een geheime locatie in de binnenlanden van Californië en is vooralsnog uniek in zijn soort. Kelly Slater zal de komende maanden via Instagram meer details (lengte, hoogte, locatie) over het uitrollen van zijn golfproject prijsgeven. Voorlopig zul je het dus met onderstaand filmpje moeten doen.

Kelly's Wave from Kelly Slater Wave Company on Vimeo.Meer Salt? Word Salt Clublid en ontvang tevens 4 vuistdikke tijdschriften en 2 Salt specials per jaar. Bovendien profiteer je dan van talloze extra’s.

Wait for it...