Designtafel van oude wielerbaan

Pieter van Doorn heeft er een hekel aan om oude spullen in de afvalbak te knikkeren. Zo maakte hij van een afgedankte houten wielerbaan deze strakke pistetafel, compleet met deuken, krassen en belijning. Zo kun je ontbijten aan een tafel waar ooit Merckx zijn tegenstanders met huid en haar opvrat.


Toen de Belg, werkzaam als architect en designer, hoorde dat de afgedankte houten wielerbaan van Antwerpen – verstopt onder de tribunes van het Sportpaleis – volledig gesloopt zou worden, bedacht hij zich geen moment. Met een handjevol opgetrommelde vrienden daalde hij af in de krochten van het monumentale gebouw en wist hij in twee dagen tijd een flinke partij hout uit de wielerbaan te zagen. “Als mijnwerkers hebben we in het halfdonker geploeterd.” Lees het hele verhaal in de komende Lente editie van Salt.
Meer Salt? Word Salt Clublid en ontvang tevens 4 vuistdikke tijdschriften en 2 Salt specials per jaar. Bovendien profiteer je dan van talloze extra’s.

Wait for it...