Wandeltip: Banjer met een gids door de Warkumerwaard

Golvende graslanden, rijkgevulde schelpenbanken, machtige wolkenluchten: in de Warkumerwaard liggen natuurschatten als kievietseieren voor het oprapen. Ontdek deze Friese wildernis, ingeklemd tussen Workum en het IJsselmeer, door op zaterdag 30 januari met een bevlogen gids van It Fryske Gea op pad te gaan. Aanmelden voor deze weidse wandeltocht kan tot vrijdag 29 januari 12.30 uur.


Onder het toeziend oog van duizenden vogels duik je in het zog van Willem Boersma steeds dieper het zompige natuurgebied in. De charismatische natuurliefhebber kent de Warkumerwaard op zijn duimpje en vertelt al banjerend honderduit over de geschiedenis (de waard was vroeger een zandplaat in de Zuiderzee), de bijzondere planten en vaste gasten als de grutto, overlopers en brandgans.

Plaats Workum
Tijd 09.30u - 11.30 uur

Aanmelden via itfryskegea.nl of telefonisch via 0512-381448 (tot vrijdag 29 januari 12.30 uur)SALT LIVE AGENDA
Bovenstaande hebben we geplukt uit de Salt Live Agenda. Behalve onze eigen evenementen, zoals workshops, testdagen, seizoensduiken en een serie sprekers, vertellen we hier precies waar en wanneer je nog veel meer je toffe dingen kunt vinden. Denk aan: leuke films, fijne proeverijen, sportieve tochten, expo’s en bijzondere festivals. Check de complete Salt Live agenda hier

Wait for it...