Lezing Katja Staartjes - GEANNULEERD

HOE VERLEG JE JE GRENZEN?


Let op! Deze lezing is helaas geannuleerd wegens tegenvallende belangstelling!

Durf je te dromen? Wat is jouw top? Maak je echte keuzes? Durf je anderen te vertrouwen? Hoe overwin je tegenslagen? Op deze en nog veel meer vragen geeft Katja Staartjes (53) tijdens deze 2 uur durende lezing antwoord.Katja Staartjes gaat altijd voor het hoogst haalbare. In 1999 stond ze als eerste Nederlandse vrouw op Mount Everest, beklom ze talloze andere bergreuzen en volbracht ze de Great Himalaya Trail: een 2.000 kilometer lange trektocht dwars door Nepal. Speciaal voor Salt stelde Katje een boeiende lezing samen waarin ze je verklapt wat ze van de bergen heeft opgestoken. “Je kunt veel meer dan je denkt, mits je ergens vol voor gaat. Maar om dat te kunnen moet je eerst je eigen grenzen ontdekken.”

De doorgewinterde bergbeklimster en avonturier weet als geen ander waar ze het over heeft. Eind jaren ’90 gaf ze een goed betaalde baan op om haar droom achterna te jagen: klimmen in het hoogste bergmassief ter wereld, de Himalaya. Door onder andere Mount Everest (8.848 m), Oyu (8.201 m) en Gasherbrum I (8.068 m) te beklimmen groeide ze uit tot een van Nederlands meest succesvolle alpinisten. Op zoek naar nieuwe uitdagingen trok ze van 2011 tot 2013 met haar man Henk Wesselius te voet door de Nepalese Himalaya. Over deze ontzagwekkende trektocht, de Upper Great Himalaya Trail, schreef ze het vuistdikke boek Lopen over de grens. Naast het schrijven van boeken, het geven van lezingen/trainingen en haar werkzaamheden als goodwill ambassadeur voor Nepal bivakkeert Katja nog steeds regelmatig in de bergen. De rode draad in al haar avonturen: grenzen verleggen gaat niet altijd van een leien dakje. Het kost vaak bloed, zweet en tranen om je doelen te bereiken. Heb je dit ervoor over, dan kun je volgens haar een schat aan (levens)ervaringen op je bankrekening bijschrijven.

Wait for it...