Fietsdieven kotsen van SkunkLock

SkunkLock is een slot dat fietsdieven over hun nek laat gaan. Op het moment dat een zaag of betonschaar in het beugelslot wordt gezet, spuit automatisch een wolk braakgas richting de hebberige fietsdief. "De gassen veroorzaken acute overgeefneigingen, vergelijkbaar met pepper spray", aldus Daniel Idzkowski, een van de twee Amerikaanse uitvinders.

Het stinkdierslot bestaat uit een beugel van staal en carbon waarin een gaspatroon is verstopt. "Als een dief het slot voor een derde heeft doorgezaagd wordt het braakgas met hoge snelheid naar buiten gespoten. Uit proeven is gebleken dat 99% van de jatters meteen gaat kotsen", verklaart Idzkowski op de crowfundsite Indiego. Het vluchtige overgeefgoedje is volgens de slotenmaker overigens zowel in Amerika als Europa toegestaan. Interesse in het slot? Surf naar indiegogo.com, leg 99 dollar neer en wie weet jaag jij fietsdieven vanaf 2017 de stinkende stuipen op het lijf.

Wait for it...