Goddelijk mooie fietsen van Keim Cycles

Het Franse Keim Cycles maakt goddelijk mooie fietsen. De minimalistische Alérion, vernoemd naar een mythische arend met vleugels zo scherp als messen, is met de hand opgebouwd: het frame bestaat uit honderden laagjes essenhout, uit de Loire-streek, die door middel van biologische hars tot één onwrikbaar geheel zijn verlijmd.


Tijdens het ontwerpproces lieten de makers van de doortrapper, Paule Guérin en Till Breitfuss, zich onder andere inspireren door strijdkarren uit het oude Egypte (houten vering), stoere Vikingschepen (stroomlijn), vorstelijke koetsen (versiering) en een houten bommenwerper uit de Tweede Wereldoorlog (bouwwijze). Het resultaat van hun vakmanschap is een 9,5 kilo lichte strijdros waarmee je moeiteloos de sterren van de hemel trapt. Of bewonderend aan de muur hangt. Prijs uitsluitend op aanvraag. Tot die tijd kun je watertanden op keim-cycles.com. Bovenstaand artikeltje hebben we uit de herfsteditie van Salt geplukt. Meer mooie spullen zien? Haal nu Salt via getsalt.com/shop in huis.

Wait for it...