Fietshelm van papier

Eén twee drie vier, helmpje van papier. Als het aan ontwerper Isis Shiffer ligt fietsen we binnenkort met een vouwbare EcoHelmet van papier rond. Ook in de regen.


Isis Shiffer, afgestudeerd aan het Pratt Institute for Design in New York, maakte de EcoHelmet van gerecycled papier. Dankzij de honingraadstructuur, waarin het dunne papier is geperst, biedt de helm evenveel bescherming als een exemplaar van kunststof. Ook in de regen: een coating van afbreekbare was zorgt ervoor dat het Calimero-achtige potje minimaal drie uur lang waterproof is. Eenmaal op de plaats van bestemming vouw je de beschermengel als een Spaanse waaier op. Het originele ontwerp leverde Shifffer in ieder geval de internationale James Dyson Award, vernoemd naar de stofzuigeruitvinder uit Engeland, op. De winnaar krijgt een prijs van 37.500 pond om haar idee verder uit te werken. Van dit geld wordt de helm - verwachtte verkoopprijs 5 euro - op dit moment uitgebreid getest. Shiffer hoopt haar vinding in de loop van volgend jaar te lanceren.

Wait for it...