13 december – Sterrenregen boven Lauwersmeer

Natuurlijk kun je met het maken van goede voornemens wachten tot oudejaarsavond. Leuker is het om je wensen tijdens een spetterende sterrenregen in het gloednieuwe Dark Sky Park Lauwersmeer het onmetelijke universum in te slingeren.Nationaal Park Lauwersmeer werd onlangs door de International Dark Sky Association (IDA) uitgeroepen tot officieel Dark Sky Park. Hiermee is de kletsnatte kop van Groningen na de Boschplaat op Terschelling het tweede pikdonkere park van Nederland. De ideale dark room dus om je op 13 december door de zeldzame Geminidenregen te laten verblinden. Ga vanuit Activiteitencentrum Lauwersmeer op pad met de boswachter van Staatsbosbeheer en krijg alles te horen over dit mooie natuurverschijnsel. Mocht het onbewolkt zijn (tip: wens na de eerste ster een kraakheldere hemel), dan worden veldbedden uitgerold zodat je zonder nekhernia van het spektakel kunt genieten.

Kosten: € 5.
Het sterrenfeestje begint op staatsbosbeheer.nl

Wait for it...