Eerste beelden langste glazen brug ter wereld

Binnenkort kun je in China over de langste glazen hangbrug ter wereld schuifelen. De doorzichtige catwalk is 430 meter lang, 6 meter breed en bungelt boven een 300 meter diep ravijn. Het glazen gevaarte wordt in mei geopend en hangt in Nationaal Park Zhangjiajie in de provincie Hunan.


De hangbrug, ontworpen door architect Haim Dotan, verbindt beide zijden van de Zhangjiajie kloof, de Grand Canyon van China. De gestroomlijnde creatie moet makkelijk 800 mensen kunnen houden, tenminste als we Dotan moeten geloven. Vorig jaar verschenen in de nabijgelegen Yuntaishan Scenic brug, 380 meter lang, tot ontsteltenis van de aanwezige pottekijkers plotseling scheuren in het glazen wegdek. Behalve lopen mag je vanaf mei ook met een bungeekoord om je enkels van de brug springen.

Wait for it...