Eroica komt naar Limburg

Kruip in de huid van onsterfelijke wielerhelden als Coppi, Simpson, Anquetil en Zoetemelk door op zondag 3 juli mee te doen aan de eerste editie van Eroica Limburg. Het nostalgische fietsfeest is een must voor iedereen die gek is van stalen rossen (minimaal 30 jaar oud), kriebelende fietsshirts en stoffige achteraf weggetjes.


Eroica is hét wielerevenement in de wereld waar de nostalgie zo dik als kettingvet van afdruipt. Het is een fietsfeest dat op een fantastische manier dweept met het tweewielerverleden. Vergis je echter niet: de sportieve wielertoertocht (50, 100, 160 km) laat mens en material serieus tandenknarsen. Van plezier uiteraard. Tot nu toe moesten Hollandse retrofietsers afreizen naar het buitenland om mee te kunnen doen aan dit evenemt. Met de komst van Eroica Limburg is hier gelukkig een einde aan gekomen.Historie
Nadat in 1997 de eerste editie van L'Eroica plaatsvond in de Toscane is het Eroica-concept de afgelopen jaren met veel succes uitgerold over de hele wereld. Inmiddels vinden er ieder jaar edities plaats in onder andere Italië, Spanje, Engeland, Californië, Japan en Zuid-Afrika. In juli wordt dus Limburg aan dit illustere rijtje toegevoegd.


Routes
Als deelnemer kun je kiezen uit drie verschillende afstanden: 50 kilometer, 100 kilometer en 160 kilometer. De routes lopen door Limburg over de grenzen heen naar België. De routes zijn anders dan de reguliere toertochten die we al jaren kennen in Limburg. Tijdens Eroica voeren deze namelijk niet alleen over verharde maar nu ook over onverharde wegen. Daarnaast worden ook locaties aangedaan waar fietsers normaal gesproken niet kunnen komen of waar eigenaren geen toestemming voor geven om door te rijden. Onderweg beleef je nostalgische ravitailleringen (bevoorrading). Dus geen smaakloze energierepen en zoetige energy drinks, maar wel goudeerlijke streekproducten en lokale drankjes.

Eroica is geen wedstrijd maar een belevenis. Onderweg heeft niemand haast. Het genieten van de mooie landschappen in Limburg staat tijdens deze epische rit centraal.


Festival
Eroica Limburg is niet alleen wielrennen wat de klok slaat. Het is een feest voor de hele familie. Ook cultuur, muziek, eten en drinken komen op de start en finishlocatie (Dersaborg park, Valkenburg), de rustplaatsen en op de routes uitgebreid aan bod. Verrassende optredens van verschillende artiesten, bandjes en fanfares, heerlijke streekgerechten en lokale lekkernijen, alles komt voorbij. Ook aanwezig zijn diverse stands met retro kleding, oude fietsen en materiaal op het festivalterrein. Daarnaast zullen veel oude wielerhelden acte de présence geven.

Houd www.eroicalimburg.com in de gaten voor de laatste updates en inschrijfmogelijkheden! Alvast in de stemming komen? Check hier alvast het fotoverslag dat redacteur Ard Krikke in 2015 van Eroica Britannia maakte.


Wait for it...