Tiny home op Rottumeroog

Op het moment dat je dit leest plaatst duurzaam kledingmerk Blue Loop Originals in samenwerking met Staatsbosbeheer een tijdelijk tiny home op het onbewoonde Waddeneilandje Rottumeroog. De onverwoestbare vogelkijkhut meet ca. 30 m2 en is in Alaska ontworpen en getest.


Op het door weer en wind gegeselde Rottumeroog staat het broedseizoen weer voor de deur. Grote hoeveelheden sterns, lepelaars, eiders en plevieren zoeken de komende tijd een broedplek. Rust is in de periode april – augustus dus van levensbelang. De bedoeling is dat vogelwachters van Staatsbosbeheer vanuit hun nieuwe Alaska-shelter een beschermend oogje in het zeil houden. De hut wordt eenvoudig ingericht met een woon-werkruimte, keuken en 2 slaapplekken. De elektriciteit komt van 2 zonnepanelen en een accu. Die energievoorziening is voldoende voor de basisinstrumenten en –apparaten. Het stilste plekje van Nederland bezoeken? Staatsbosbeheer organiseert in de nazomer en herfst diverse excursies.

De vogelkijkhut wordt geplaatst met steun van Blue Loop Originals, een duurzaam kledingmerk van Nederlandse bodem dat kleren ontwerpt en produceert van gerecycled denim.

Wait for it...