Getest: fitness tracker van Fitbit

Het SaltLab is een ‘proeflokaal’ waarin we – Salt redactie én Salt lezers – nieuwe of leuke producten door de mangel halen. Verwacht geen hardcore testverslagen, wel een eerlijke eerste indruk. Dit keer op de pijnbank: Fitbit Surge.


OP DE PIJNBANK Fitbit Surge (vanaf € 229)
LABRAT Angelique (Salt lezer)

"Je hebt de slimme sportklok binnen no time aan de praat."


Vergeet de Apple Watch. Meer dan de Fitbit Surge heb je wat mij betreft niet nodig. Wat dacht je van hartslagmeting (via pols), 24-uurs fitness tracker met ingebouwde gps (afstand, locatie, calorieën), multi-sport modes (lopen, rennen, fietsen, yoga), slaapmonitor, telefoongesprek- en berichtenmeldingen en uiteraard draadloze synchronisatie met je telefoon (apps)? Maar maak je geen zorgen over deze digitale waslijst aan functionaliteiten; je hebt de slimme sportklok binnen no time aan de praat. Gewoon de Fitbit-app downloaden, koppelen met je telefoon en klaar is Kees. Het is echt verbazingwekkend leuk, en verslavend in mijn geval, om via de app te zien wat je per dag verbrandt, hoeveel stappen je zet, wat je hartslag doet, hoeveel je fietst, maar bijvoorbeeld ook hoe je slaappatroon eruit ziet. Zo kwam ik erachter dat ik gemiddeld zo’n acht keer per nacht wakker word en twaalf keer rusteloos lig te woelen. En weet je wat het mooie van dit alles is? Op het moment dat je in de buurt van je telefoon komt, maakt de sportieve slimmerik automatisch verbinding en worden je dagelijkse fratsen netjes in verschillende grafiekjes weergegeven. Tenslotte was ik erg gecharmeerd van het strakke lijf waarin Fitbit deze personal trainer heeft gegoten.

Wait for it...