Getest: stoere wandelschoen van Keen

Het SaltLab is een ‘proeflokaal’ waarin we – Salt redactie én Salt lezers – nieuwe of leuke producten door de mangel halen. Verwacht geen hardcore testverslagen, wel een eerlijke eerste indruk. Dit keer op de pijnbank: Keen Wanderer.


OP DE PIJNBANK Keen (€ 159,95)
LABRAT Ard (Salt redacteur)

"Niks inlopen, gewoon gaan."


Vind je het net zoals ik leuk om van het rechte asfaltpad te dwalen? Door diepe plassen en modder te banjeren? Over golvende heidevelden te zwerven? Kriskras door de bergen te hiken? Dan zou je bij de Wanderer wel eens aan het goede adres kunnen zijn. Wat meteen opvalt is hoe lekker de robuuste wandelschoenen vanaf het allereerste begin zitten. Niks inlopen, gewoon gaan. Alsof je op een paar oude vertrouwde sloffen rondloopt. Zelfs na tientallen kilometers wandelen, in mijn geval over drassige Klompenpaden in Gelderland en Utrecht (aanraders!) blijven de Keens je voeten in de watten leggen. Met name het comfortabele voetbed met geïntegreerde hielcup is hier verantwoordelijk voor. Deze pakt je voet op zo’n soepele manier beet dat het nergens gaat irriteren. Ook indrukwekkend zijn de prestaties van de buitenkant: een waterdichte en ademende mix van leer en mesh die je tenenwagen droog en warm houden, zelfs als je door enkeldiepe plassen ploegt. Ander klein, maar niet onbelangrijk pluspuntje: de veters blijven op hun plek zitten, dit in tegenstelling tot veel andere wandelschoenen waar je om de haverklap verstrikt raakt in een wirwar van loslatende veters. Kortom, de stoere stappers maaien probleemloos alles voor je voeten weg.

Wait for it...