WIN EEN HILLEBERG TENT T.W.V. € 849,95.

Bo Hilleberg bivakkeerde als houthakker en outdoorfanaat regelmatig in de Zweedse wildernis. Het inspireerde hem om in 1971 Hilleberg op te richten. Eén van zijn eerste producten was een handig trekkerstentje. Kom op 28-29 mei naar Outdoor Valley in Bergschenhoek voor de eerste editie van Salt Camp Vibes en win een Hilleberg Anjan 2 GT tent t.w.v. € 849,95.Bo Hilleberg zwerft in de jaren ’50 en ’60 regelmatig door Jämtland, een bosrijke en bergachtige streek in Midden-Zweden. Zijn tent is hem echter een doorn in het oog. “Ik ergerde me kapot aan het feit dat je altijd eerst de binnentent moest opzetten voordat je de waterdichte buitentent eroverheen kon gooien”, vertelt de inmiddels 75-jarige Bo. “Toen mijn spullen tijdens dit gehannes voor de zoveelste keer zeiknat waren geregend, nam ik het besluit om zelf een tent te maken. Eentje waar binnen- en buitentent één geheel met elkaar vormen.”

Handen uit de mouwen
Bo steekt zijn twee rechterhanden uit de mouwen en richt in 1971 Hilleberg AB op. In het begin legt de Zweed zich vooral toe op het maken van producten voor bosbouwers. Dit verandert als hij tijdens een vakantie in Oostenrijk Renate Neuner, zijn toekomstige vrouw, ontmoet. Eenmaal getrouwd neemt Renate de fabricage van tenten op zich: in 1973 ziet de Keb het daglicht: ’s werelds eerste trekkerstent waarbij de binnen- en buitentent één geïntegreerd geheel vormen. Het model is een doorslaand succes.


Bestsellers
De Hillebergs besluiten om op de ingeslagen weg verder te gaan. De komst van glasvezel tentenstokken zorgen eind jaren ’70 voor de ontwikkeling van de eerste Hilleberg tunneltenten. Bo ziet meteen de voordelen; dankzij de gebogen constructie is het plots mogelijk om de binnentent op te hangen aan de ranke tentstokken. Een eindeloze rij bestsellende tunneltenten, zoals de Akto (1995), de Saivo (1998) en de Atlas (2005) volgt en zorgen ervoor dat Hilleberg uitgroeit tot een van de meest gerenommeerde tentmerken ter wereld uitgroeit. Een goed voorbeeld van Hillbergs vakmanschap is de Anjan 2 GT.


Anjan 2 GT
Deze standvastige Zweed verloochent zijn afkomst niet: vliegensvlug op te zetten (3-stoks tunnelconstructie), ongevoelig voor weer en wind (Kerlon 1000 buitentent, 30D Ripstop Nylon binnentent) en met een gewicht van 2,1 kilo moeiteloos te vervoeren. De tweepersoon trekkerstent is ideaal voor bijvoorbeeld wandelaars en vakantiefietsers die zonder gehannes hun stoffie stekkie willen opzetten. Ook binnenin stelt de stoere Scandinaviër niet teleur: een zee van ruimte – de afmetingen van de binnentent zijn 220x130x100 centimeter – zorgt al bij de voordeur voor een spontane aanval van pleinvrees. Alle gekheid op een stokje: de Hilleberg Anjan GT staat altijd en overal als een huis.

Winnen
Hilleberg zet maar liefst vijf verschillende tenten op het Salt Camp Vibes terrein op. Behalve dat je dus uitgebreid kennis kunt maken met de diversiteit van de Zweedse producten, kun je ook een tent winnen. Hoe? Door de kleurplaat waarop de outline van de Hilleberg Anjan 2 GT staat afgebeeld. Degene die deze plaat tijdens het weekend het mooiste vormgeeft, loopt op zondag met deze tent (t.w.v. € 849,95) naar huis.


Wait for it...