GRAB LIFE BY THE BEANS

HET ALLERLAATSTE PLEKJE VOOR DE WORKSHOP IS ZOJUIST VERKOCHT!
Zien we je de volgende keer?

Geluk is niet te koop maar een goede bak koffie komt dicht in de buurt. Schrijf je in voor de Barista Workshop die we in samenwerking met de Nederlandse brandmeesters van Bocca Coffee Roasters organiseren en leer hoe je het beste bakkie zet.

beeld: www.scottmooreart.com

Koffie beleeft op dit moment een revolutie die onder de geeks ook wel bekend staat als de derde golf. In deze zogenaamde 3rd wave is koffie, net als wijn, een echt ambacht waarin alleen hoge kwaliteitskoffies worden geproduceerd. Dit ambacht begint al bij de boeren in de koffieproducerende landen die met de grootste aandacht hun koffieplanten grootbrengen en hun kostbare bessen oogsten. Maar ook in de onderlinge relaties tussen boer, handelaar en brander heeft de 3rd wave grote verbeteringen gebracht.
Deze revolutie heeft in de eerste plaats de kwaliteit van de koffiebonen enorm verhoogd, maar tevens nieuwe trends voortgebracht. Zo beleven speciaalkoffies, light roast koffie en single origin (als tegenhanger van de blends) momenteel een flinke opmars. Ook oude (filter) en alternatieve zetmethodes zoals de Chemex, de Aeropress, de Hario V60 en de Syphon deden hun intrede. Koffiezetmethodes die vooral bekend raakten als de slow coffee beweging waarin koffie haast met chirurgische precisie en met versgemalen bonen wordt gezet.
Betekent dit het einde van de espresso’s, de cappuccino’s en de latté’s? Zeker niet. Er is alleen meer keus en er zijn meer smaken en je zult zien dat steeds meer koffiezaken ook meerdere molens hebben staan met verschillende bonen afkomstig uit verschillende landen. Vergelijk het met wijn. Je drinkt niet meer simpelweg rode of witte wijn. Je kiest voor een druivensoort en een land. Met koffie is dat binnenkort niet anders meer. De vierde golf rolt namelijk al langzaam binnen.


De workshop
De Barista Workshop die we in samenwerking met Bocca Coffee Roasters geven staat in het teken van kennismaken met alle nieuwe zetmethodes en leren hoe je het beste bakkie zet. Oók voor onderweg. Tijdens de workshop kun jij aangeven wat je het liefst wilt leren. Is jouw latte art wat roestig of wil je leren hoe je je de 'terug van weggeweest' filterkoffie nou precies op smaak krijgt? De profs van Bocca Coffee begeleiden je individueel door al je koffie vragen heen.

Bovendien beleef je als deelnemer een primeur. Je behoort tot de eersten die de Salt House Blend kan proeven. Deze espresso blend, die luistert naar de naam Brandstof, is afgelopen jaar in samenwerking met Salt-leden ontwikkeld komt deze zomer op de markt. Iedereen die inschrijft voor deze cursus krijgt er een pak Brandstof plus een originele Salt emaille kampeermok bij.

Datum Vrijdag 1 juli - 14.00 - 17.00u
Locatie Bocca Coffee, Amsterdam
Tijdsduur 3 uur
Aantal deelnemers Minimaal 5 - maximaal 7
Prijs
Salt XL-leden € 30,-. Salt-leden € 35. Niet-leden € 45
Prijs is inclusief: koffiecursus, Salt emaille kampeermok (t.w.v. € 12) en een pak (250 gram) Salt House Blend (t.w.v. € 7,-).

UITVERKOCHT

Wait for it...