Honey Highway

Vergeet Route 66. De Honey Highway wordt de mooiste weg van de wereld. Voor bijen tenminste. Over een lengte van 7 kilometer is de berm van de A4 tussen Delft en Schiedam inmiddels omgetoverd tot een bloeiend bijenparadijsje.


De Honey Highway is een initiatief waarbij de bermen van Rijkswegen en Provinciale wegen ingezaaid worden met biologisch bloemenzaad en onderhouden worden zodat er een natuurlijk evenwicht ontstaat. Belangrijk voor de bijen is dat ze voldoende voedsel kunnen halen over een zo lang mogelijke periode om zo goed overwinteren mogelijk te maken; de ingezaaide bloemen hebben veel nectar en stuifmeel en leveren daardoor veel voedsel aan de bijen. Het bloemenzaad is samengesteld uit 44 streekeigen soorten waarvan de insecten over een zo lang mogelijke periode kunnen eten.

De honingsnelwegen zijn gerealiseerd in samenwerking met Rijkswaterstaat, wegenbouwers, en de Gemeente Midden-Delfland. De bloeiende bijenweg zal hopelijk navolging krijgen door heel Nederland en de rest van Europa. Vlieg naar www.honeyhighway.nl voor meer informatie

Wait for it...