Getest: iPhone beschermhoes met lenzen van Optrix

Het SaltLab is een ‘proeflokaal’ waarin we – Salt redactie én Salt lezers – nieuwe of leuke producten door de mangel halen. Verwacht geen hardcore testverslagen, wel een eerlijke eerste indruk. Dit keer op de pijnbank: Optrix iPhone case.


OP DE PIJNBANK Optrix iPhone case by Body Glove (€ 139,99)
LABRAT Ard (Salt redacteur)

"Tover je iPhone om in een nietsontziende actiecamera."

De eerste indruk is niet altijd de beste. Neem nu de Optrix Pro voor de iPhone 6. Op het allereerste gezicht een vrij goedkoop ogende beschermhoes voor je slimme telefoon. Geen stoer ding dus. Een tweede blik leert echter dat de doorzichtige Optrix uitblinkt in functionaliteit. Behalve dat deze Rambo onder de cases je kwetsbare smartphone onder echt alle omstandigheden beschermt (onwrikbare scharniersluiting, waterdicht tot 10 meter, schokbestendig tot 6 meter), is hij ook nog eens uitgerust met vier verwisselbare lenzen. Geen plastic prullen, maar kraakheldere kijkers van aluminium en geslepen glas dat is voorzien van een krasbestendige coating. Door een van de waterdichte mini-objectieven – je hebt de keuze uit een groothoeklens (165°), telelens (2x zoom), neutrale lens (0°) of macrolens – op de case te schroeven, tover je je iPhone in een handomdraai om tot een nietsontziende actiecamera. De resultaten zijn echt verbluffend. Vooral de macro- en groothoeklenzen schieten verrassend mooie foto’s. Zo lijk je plotseling van de aardbol te windsurfen, groeien bomen in het bos pardoes tot aan de hemel en lijkt de vacht van je kat plots op hoogpolig tapijt. Het enige minpuntje dat ik na talloze windsurf- en mountainbikesessies heb kunnen ontdekken is dat het hardplastic touchscreen vrij gevoelig is voor krassen.


Wait for it...