Streetart in Heerlen

Eerlijk is eerlijk: tussen steden als Lissabon, São Paulo, Londen en Johannesburg is Heerlen de vreemde eend in de bijt. En toch heeft de postindustriële provinciestad één ding gemeen met zijn wat meer wereldse collega’s: een dikke dosis graffitikunst.


Sinds 2013 nodigen de initiatiefnemers van Stichting Street Art – in overleg met ondermeer de gemeente, de provincie en het Prins Bernhard Fonds – elk jaar een aantal (internationale) muurkunstenaars uit om met hun spuitbussen richting Limburg te reizen. De collectie bestaat momenteel uit twintig waanzinnige werken van ondermeer het Chinese wonderkind DALeast, de Italiaanse spuitgast Milo en Hollandse helden als Super A en Eelco van den Berg.

Op deze kaart zie je precies waar de kunstwerken zich bevinden!Wait for it...