Salt Live: 7 oktober - Scottish Whisky Trail


Ben jij net als wij gefascineerd door Schotland? Aangetrokken door het ruige landschap, de ongerepte natuur en de pure smaken? Schrijf je dan in voor onze Scottish Whisky Trail op 7 oktober die je in een avond langs pure eilandsmaken voert: van een schotse dis en een uitgebreide whiskyproeverij tot en met film, muziek en verhalen.

LET OP: Nog maar 7 plekjes vrij!


Dit zijn onze buren: Ger en Joke Verzijde, Nederlanders met een Schots hart

Schotland steelt graag de show met kerels in rokken, een eng monster in een groot meer én met whisky. Ondanks dat wij hier bij Salt geen hardcore whiskydrinkers zijn, is de verleiding om te proeven groot. Vooral als je op mensen stuit die in Nederland wonen maar hun hart aan dit land verpacht lijken te hebben. Onze buren, Ger en Joke Verzijde, kunnen met zoveel passie over Schotland praten dat je het land na een avondje met hen absoluut op wishlist hebt gezet. Behalve dat ze bizar veel van het land weten, is Ger ook nog een echte whiskykenner en is Joke een heuze kitchen queen. Tel daar het feit bij op dat ze de eigenaren zijn van het hotelschip Vita Nova, een tot B&B omgebouwd vrachtschip, en je hebt alle ingrediënten voor een mooi herfstavondje bij elkaar. En zo ontstond bij ons het idee voor deze Scottish Whiskey Trail avond. Een zintuiglijke reis door dit prachtige land bij Ger en Joke op de boot, in het vrachtruim van een klassiek binnenvaartschip die in de haven van Amersfoort, recht tegenover de Salt redactie, ligt.


En in het vrachtruim van dit schip, de Vita Nova, nemen we je mee op een avontuurlijke reis door Schotland. We blijven wel in de haven, want drank en varen….

Wat kun je verwachten?
Avontuurlijke verhalen en prachtige anekdotes die worden afgewisseld met oogstrelende filmpjes en fijne deuntjes. Uiteraard wordt de inwendige mens ook meer dan tevreden gehouden. Je verwent je smaakpapillen met een typisch Schots driegangendiner. Nadat er een goede bodem is gelegd, is het tijd voor het echte werk: de Whisky Challenge. Een interactieve proeverij waarbij je in vijf rondes een whiskytour door Schotland maakt. Elke regio wordt aangedaan met specifieke single malts, blends en bijpassende hapjes. Voor de BOB’ers en niet-whiskyliefhebbers is er een aangepaste proeverij.

Een klein tipje van de sluier...


Glenmorangie - long and lusciously sweet finish.... gerijpt in bijzondere vaten en dát proef je!

Blijven slapen
Een vrijdagavond, whisky drinken, buikje rond eten, de warmte van een houtkachel; we kunnen ons voorstellen dat je na zo’n avondje behoorlijk inkakt en het liefst zo vanuit de cozy huiskamer je ‘kooi’ inrolt. Dat kan! Joke en Ger hebben van deze authentieke motorspits uit 1940 een geweldige Bed & Breakfast weten te maken zónder de sfeer van vroeger te verliezen. Er zijn vijf 2-persoonshutten die allemaal een eigen douche, toilet en televisie hebben. Daarnaast zijn er in het vooronder slaapplaatsen in bedstedes en heeft het schip ook nog een monumentale schipperswoning waar je kunt crashen. Er is ruimte voor 14 slapers. Voor een meerprijs van € 30 rol je zo je bedje in en schotelt Joke je ook een heerlijk ontbijtje voor.


In een van deze ‘scheepskooien’ kun je uitbuiken en je whiskyroes uitslapen.


Datum 7 oktober
Tijdstip 16.00 uur - 22.00 uur
Locatie Vita Nova – Eemhaven Amersfoort


Kosten
• XL-leden: € 65 + 1 homemade Salt whiskyglas.
• Salt-leden: € 75 + 1 homemade Salt Whiskyglas.
• Niet-leden: € 80 + 1 homemade Salt whiskeyglas.

Prijs is inclusief ontvangst met koffie of thee met Schotse lekkernij, 3-gangendiner, whiskyproeverij met vijf verschillende whisky’s, Schotse anekdotes, film en deuntjes en koffie of thee na.

Meerprijs blijven slapen € 30 p.p inclusief ontbijt.
Aantal deelnemers minimaal 8, maximaal 18
Inschrijven via tanja@getsalt.com


Het vrachtruim is omgetoverd tot een sfeervolle huiskamer met houtkachel.

Wait for it...