Muurschildering op smeltende ijsschots

Om aandacht te vragen voor de opwarming van de aarde reisde de Hawaïaanse straatkunstenaar Sean Yoro naar Canada af om op een ijsschots het gezicht van een lokale Inuït-vrouw te schilderen. "Klimaatverandering is geen ver-van-mijn-bed-show. Bij veel inheemse volkeren staat het water al aan de lippen."


Sean Yoro, beter bekend onder zijn artiestenaam Hula, nam behalve kwasten en verf ook een paddleboard mee voor zijn schilderavontuur voor de kust van het Canadese Baffin Island. Op zoek naar het perfecte canvas peddelde Yoro urenlang door een wirwar van dobberende ijsschotsen. Dat zijn steenkoude schilderij slechts een kort leven beschoren was, deerde hem totaal niet. "Het gaat om de boodschap die ik wil uitdragen." In de korte film 'What If You Fly' (zie hieronder) vertelt Hula meer over zijn drijfveren.
What If You Fly from The North Face on Vimeo.

Wait for it...