Reisrepo: Als sneeuwgod in Frankrijk

Een Frans wintersportoord dat charmant, authentiek en sneeuwzeker is? Salt redacteur Ard krikke zakte af naar het zonnige Portes du Soleil en werd aangenaam verrast door dikke poederdekens, ansichtkaartdorpjes en sterke stinkkazen. Het hele verhaal lezen? Haal Salt in huis!


Krushh! - krushh! – krushh! Buiten het plezierige kraken van mijn wegzakkende sneeuwschoenen hoor ik helemaal niets. Voor me strekt een beboste bergflank zich uit. Bomen, beekjes en boerenschuurtjes zijn in een dikke donsdeken van poedersneeuw gewikkeld. Terwijl ik mijn best moet doen om in het knisperende spoor van Dominique, mijn gids voor vandaag, te blijven, springt in de verte een gems met het gemak van een ballerina door de witte wereld. In de lucht houdt een cirkelende roofvogel onze verrichtingen nauwlettend in de gaten. De stilte suist in mijn oren. Een plotselinge sneeuwbui noopt ons verder te trekken. Plotseling....

De rest van dit winterse reisverhaal staat in Salt magazine #4. Nog geen Salt in huis? Bestel het nummer in onze shop en voordat je het weet ploft het nummer met een dreun op je deurmat. Tot die tijd neem je alvast een kijkje in de blader-editie.
fotocredit: Ard Krikke, Sylvain Cochard (Morzine), Jarry Tripelon

Wait for it...