It Giet Oan: Schaatsen op natuurijs

Door de aanhoudende speldenprikken van Koning Winter kan er op diverse plekken in het land al op natuurijs(banen) worden geschaatst. Zo stond Salt redacteur Ard krikke vanochtend vroeg op een glimmende ijsvloer. Voor iedereen die zin heeft zelf de ijzers uit het vet te halen, hebben we deze handige sites op een rijtje gezet.- natuurijs.ekkel.com: handige kaart die laat zien waar mensen al op natuurijs staan. Let wel: schaatsen op natuurijs kan (levens)gevaarlijk zijn, gecontroleerde natuurijsbanen uitgezonderd, en is altijd op eigen risico.

- schaatsen.nl: 20 gouden regels van de KNSB die je op natuurijs altijd in acht moet nemen.

- knsb.nl een overzicht van alle natuurijsbanen die momenteel open zijn.

- natuurijswijzer.nl: handige portal met veel info over schaatsen op natuurijs, ook in het buitenland.

- nordicskatingcenter.nl: alles over schaatsen op eindeloze ijsvlaktes in Scandinavië.

Wait for it...