De mooiste Indian Summer bosroutes

Zin in een kleurrijke herfstduik? Banjer dan snel naar 'De mooiste bomenroutes' van Natuurmonumenten en wie weet beland je net zoals de onderstaande winnaar van de Red Bull Illume fotowedstrijd in een 'vlammend' najaarsbos.


Felgeel gekleurde berkenbossen. Wonderlijk gevormde woudreuzen. Bruinrode beukenbomen. Stokoude eiken. Oranje kastanjewouden. Door de bomen het bos niet meer zien is nog nooit zo leuk geweest. Zeker nu Moeder Natuur haar bonte Indian Summer tooi weer op heeft gezet. Natuurmonumenten verzamelde 28 wandelroutes die je eindeloos laten genieten van deze pracht en praal. Zo loodst Wandeloute Kaapse Bossen (5 km) je door een mijnenveld van herfstbladeren, paddestoelen, grafheuvels en landgoederen. De smaak te pakken? Een stukje naar het oosten vind je in Beek de Wandelroute Bergherbos (7 km). Hier word je geflankeerd door een haag van eiken, beuken, berken en grove dennen. Buitenlandse bomen kom je tegen op de Veluwezoom. Volg Bomenroute Rhederoord (6 km) en voordat je het weet sta je oog in oog met torenhoge sequoia's. Veel wandelplezier!

fotocredit videovenster: © Lorenz Holder / Red Bull Illume

Wait for it...