Uitkijken geblazen op 45 meter hoge Treetop Experience in Denemarken

Hoog boven de bomen banjeren? Het kan vanaf volgend jaar op de Deense Treetop Experience: een wokkelvormige uitkijktoren die je via een 600 meter lang wandelpad naar een hoogte van 45 meter lanceert.


De duizelingwekkende uitkijktoren verrijst in het beschermde woud rondom het klooster van Gisselfeld. Om het ongerepte natuurgebied zo min mogelijk te verstoren, hebben de makers, het Deense architectenbureau EFFEKT, een wandelpad ontworpen dat net boven de bosgrond zweeft. Het 'lanceerplatform' zelf bestaat naast een constructie van gevlochten staal uit 7750 houten planken die in een vloeiende lijn omhoog cirkelen. Het waanzinnige wandelpad (open in de zomer van 2018) bevindt zich op een uurtje rijden ten zuiden van Kopenhagen en is onderdeel van Camp Adventure (in Haslev), het grootste tree top adventure park van Denemarken.
Wait for it...