Mountainbikeroute Schoorl wordt 9 kilometer langer

Goed nieuws voor trailsurfers: de bestaande mountainbikeroute van Schoorl wordt met 9 kilometer uitgebreid waardoor je binnenkort 24 kilometer lang door de duinbossen kunt golven.


Het mountainbikeparkoers van Schoorl is een van de populairste rondjes van Nederland. Wekelijks sjezen duizenden bikers over de 15 kilometer lange singletrack die als een golf door het duingebied rolt. Om de druk op de route beter te verspreiden heeft MTB-Noordwest al een tijdje geleden 9 kilometer aan de bestaande 15 kilometer vastgeplakt - uiteraard in goed overleg met Staatsbosbeheer (de eigenaar van het gebied). Bezwaarschriften, onder andere van omwonenden, hebben er echter voor gezorgd dat dit nieuwe deel nog niet in gebruik genomen mag worden. MTB-Noordwest heeft goede hoop dat het licht binnenkort alsnog op groen springt en bikers volop kunnen genieten van het schitterende duingebied. We houden je op de hoogte!fotocredit: MTB-Noordwest

Wait for it...