Filmtip: Tall Bikes Will Save the World

Sporadisch duiken ze in grote steden op: tall bikes. Hoewel de torenhoge tweewielers eruitzien alsof ze uit Cirque du Soleil zijn ontsnapt, vormen ze in Noord-Amerika een serieuze subcultuur. Tall Bikes Will Save the World is een toffe film over doorgedraaide fietsgekken.


In de film zie je hoe zes broers, de Zenga Bros, sinds jaar en dag de straten van Vancouver met hun gelaste zelfbouwsels onveilig maken. Denk aan 2 tot 4 meter hoge creaties die bestaan uit een wirwar van frames, kettingen, sturen en zadels. Hoe hoger, hoe mooier de broers het vinden. Neem Benny Zenga, het creatieve opperhoofd van de knutselaars. Al zijn hele leven rijdt hij op omgebouwde barrels rond. In 2009 reed hij zelfs op een tall bike dwars door Africa. Volgens Benny zijn de hele hoge fietsen een belachelijk leuke manier om op te vallen. “Ongemerkt door de stad in zoeven is er niet bij op een tall bike. Iedereen spreekt je aan, van kids tot oude van dagen. Mensen beginnen vaak spontaan te lachen als ze je zien. Dat is toch tof?” Tall Bikes Will Save the World neemt je mee naar een wereld vol excentrieke fietssnuiters die het heerlijk vinden om tegen de stroom in te trappen. (zendtijd: 26 min)


Tall Bikes Will Save The World from Red Bull on Vimeo.

Wait for it...