Deze e-bike loopt op waterstof

Het Franse Pragma Industries heeft een e-bike ontwikkeld die op waterstof loopt. De verwachtingen van de zogeheten Alpha 2.0 zijn hooggespannen: de waterfiets heeft een actieradius van 100 kilometer en 'voltanken' duurt slechts 2 minuten.


Aanleiding voor de ontwikkeling van de revolutionaire waterstof fiets is de groeiende vraag naar duurzame vervoersoplossingen, zegt Pragma Industries. Vooralsnog richten de knappe koppen zich met de Alpha 2.0 vooral op grootverbruikers: wereldwijde deelfietsverhuurders. Toch kleven er ook nadelen aan het gebruik van waterstof. Zo vergt de productie van waterstof, door middel van een proces dat elektrolyse heet, veel elektriciteit, terwijl deze ook meteen gebruikt kan worden om een 'ouderwetse' stekker-fiets op te laden. Daarnaast dient tanken aan een waterstoftankstation te gebeuren, deze zijn nu echter nog zeer dun gezaaid. Wordt vervolgd dus.

Wait for it...