Klein klimhuisje

Berggeiten opgelet! Dit krankzinnige klimhuis heeft een vloeroppervlak van een tweepersoonsbed en hangt vol met klimgrepen en hijs- en takelsystemen.


Het door Jeanne Dekkers Architectuur ontworpen optrekje was een van de winnaars van de Tiny Housing competitie in Almere. De buitenmuren zijn bezaaid met bouldergrepen. En eenmaal binnen gaat de pret gewoon verder met een slaap-, was-, eet- en kookgedeelte op hoog niveau. Het hoge huis heeft geen trap; de 'bergbewoner' overwint al klimmend en abseilend aan touwen de hoogteverschillen. Alle benodigde meubels, inclusief het tweepersoonsbed klappen uit de wand. “In ons ontwerp combineren we de leefstijl van de bewoner met zijn/haar passie voor de klimsport! Aangezien steenklompen en bergen erg schaars zijn in Nederland hebben we gewoon een rots van een huis ontworpen”, aldus de architecten.Wait for it...