Binnenkort surfen in de Flevopolder

Vorig jaar schreven we al over de plannen van We Want Waves om een surfparadijs in het Eemmeer te creëren. Inmiddels zijn ook de provincie Flevoland en de gemeente Zeewolde overstag en rollen de eerste schetsen van de tekentafel. "Er is een hoop gebeurd achter de schermen. In 2018 hopen we te beginnen met de bouw."


Kunstmatige golven schieten wereldwijd als paddenstoelen uit de grond. Krachtige golfmachines schudden rollers, brekers of tunnels met één druk op de knop als Poseidon uit hun mouw. Kniediep voor beginners of manshoog voor ervaren rotten. Tot nu toe veelal indoor, maar sinds een paar jaar ook outdoor - in special aangelegde lagunes, zoals Surf Snowdonia of Kelly Slaters Wavepool . We Want Waves is al sinds 2014 bezig om een Wavegarden in Nederland aan te leggen. "Een wavegarden is een ondiepe pool ter grootte van een voetbalveld die kunstmatige golven produceert. Ideaal om op te surfen en andere vormen van watersport op te beoefenen zoals bodyboarden, kayaking en suppen. Er is de laatste tijd een hoop gebeurd achter de schermen… Met trots presenteren wij ons verder uitgewerkte plan. Perfecte golven voor alle niveaus! En naast de al eerder geplande luxe Beach Houses aan het water ook een paar super chille Surf Shacks met uitzicht op de wavepool."

Kun je niet wachten? Meervoudig wereldkampioen surfen Kelly Slater laat zien wat je volgend jaar in de polder kunt verwachten.

Wait for it...