Hoera! Kabinet in zee met Plastic Soup Surfer

Goed nieuws! Staatssecretaris Sharon Dijksma (Infrastructuur en Milieu) heeft beloofd te onderzoeken of het mogelijk is om binnen 3 jaar statiegeld op plastic flesjes in te voeren. Hiermee komt ze tegemoet aan de vurige wens van Merijn Tinga, oftewel The Plastic Soup Surfer.


Merijn Tinga overhandigde afgelopen dinsdag kamerleden een petitie met 55.000 handtekeningen waarin hij pleit voor statiegeldheffing op kleine pet-flesjes. Staatssecretaris Dijksma noemde het plan ambitieus, maar heeft beloofd in het najaar een voorstel in te dienen. Tinga stak vorig jaar op een van petflessen gemaakt kiteboard de Noordzee over om aandacht te vragen voor de groeiende hoeveelheid plastic die in het milieu verdwijnt.

Zijn initiatief bezorgde de Plastic Soup Surfer in ieder geval al een plekje in de Salt 70: een lijst van een zeventig bevlogen mensen die de woelige wereld op hun (eigenzinnige) manier een duwtje in de goede richting geven. Weten wie er behalve Merijn nog meer in de Salt 70 staan? Haal de dubbeldikke winteruitgave van Salt in huis en je wordt vanzelf blij. Neem alvast een kijkje in de blader-editie.Plastic Soup Surfer Een recordpoging tegen Noordzee plastic from merijn on Vimeo.

Wait for it...