In 80 dagen de wereld rondfietsen

Mark Beaumont houdt wel van een stukkie fietsen. De Schot is van plan om in recordbrekende 80 dagen de wereld rond te trappen. "Gemiddeld moet ik per dag zo’n 360 kilometer afleggen."


Op 2 juli schiet Mark Beaumont in Parijs voor zijn 29.000 kilometer lange monstertocht uit de startblokken. De route loopt grofweg via Rusland, China, Australië, Nieuw-Zeeland, Canada en Portugal om uiteindelijk weer in Frankrijk te eindigen. Volgens de ervaren ultra-atleet – Beaumont fietste in 2015 in 42 dagen van Caïro naar Kaapstad – is zijn nieuwe avontuur fysiek een behoorlijke sprong in het diepe. “Om de wereld binnen tachtig dagen rond te fietsen moet ik per dag zo’n 360 kilometer afleggen; dat is een gemiddelde snelheid van ongeveer 23 kilometer per uur.” Volg Marks vorderingen via markbeaumontonline.com.


Wait for it...