Salt Meetup: 5 Mei Salt Aanschuiftafel

Eet mee en bevrijd jezelf van je vooroordelen


Make food not war
Betrap je jezelf, ondanks je open mind, misschien toch op vooroordelen en wil je die graag inruilen voor een portie nieuwe-dingen-leren-horen-voelen-en-proeven? Schuif dan op vrijdag 5 mei, op Bevrijdingsdag, aan tafel met ons en maak kennis met de verrassende smaken van het Midden-Oosten, inclusief de inspirerende documentaire Into the Sea waarin de filmmaker laat zien hoe drie vrouwen met de oprichting van de eerste Iraanse surf club geschiedenis schrijven.

Alles op tafel
Het Midden-Oosten is veel omvattend met op culinair gebied - naast regionale verschillen - veel overeenkomsten die in de diverse keukens duidelijk aanwezig zijn. Omdat het klimaat en de grond meer geschikt zijn voor de groenteelt dan voor de veeteelt, zijn de mensen hier meesters in het bereiden van groenten en granen. Door de eeuwen heen hebben ze talloze manieren geleerd om groenten te bereiden en als de spil van een gerecht te presenteren in plaats van als bijrol naast een lap dierlijk eiwit. Dat maakt de keuken ook gelijk een stuk diervriendelijker. En in tegenstelling tot Europese menu’s waarbij gerechten in voor-, hoofd en nagerechten worden opgesplitst, draait een Midden-Oosterse maaltijd om het delen van een selectie kleinere gerechten die allemaal tegelijkertijd worden geserveerd. En dat is wat we op 5 mei gaan doen. Eet je mee?

19.00 uur Ontvangst met Perzisch platbrood, verschillende dips en een drankje
19.30 uur Aan tafel en proeven van de verrassende smaken uit het Midden-Oosten
21.00 uur Uitbuiken, relaxen en genieten van de inspirerende documentaire Into the Sea (50 min)
22.00 uur Afsluiting

Documentaire Into the Sea
In deze documentaire volgt de filmmaker drie jonge vrouwen – De Ierse pro surfster Easkey, de Iraanse pro snowboardster Mona en de Iraanse duikster Shalha – in hun poging om een nieuwe sport in Iran te introduceren: surfen. Door de ogen van deze hoofdkarakters ervaar je als kijker een unieke en onverwachte reis vol passie en emotie.
Locatie Het Lokaal in Amersfoort
Datum vrijdag 5 mei
Tijd 19.00-22.00u
Prijs € 36,- p.p. inclusief maaltijd, koffie/thee/fris/bier/wijn
Maximaal 50 personen

Meld je aan:Proud partners


Annuleringsbeleid Q&A

Wait for it...