27 augustus: Salt Paddle Fest

Het Wormer- en Jisperveld in Noord-Holland is het grootste aaneengesloten weidegebied van West-Europa omringd door slootjes en ruisende rietkragen. In dit ‘Venetië van het Noorden’ vieren wij op zondag 27 augustus een (micro) Paddle Fest.
Er zijn slechts 50 tickets verkrijgbaar. Dus sla snel je slag.Het Salt Paddle Fest is een viering van de mooie kano- en kajaksport. Ons kikkerlandje heeft immers een geweldige infrastructuur met honderden gemarkeerde routes, die bovendien toegankelijk zijn voor vrijwel iedereen. Zelf hebben we de kajaksport, de geweldige materialen en de mooie Nederlandse natuur die je vanaf het water totaal anders beleeft, nog maar net ontdekt. Maar we zijn er zo enthousiast over dat het ons leuk lijkt om met een groep Salt-lezers eropuit te trekken.
Behalve kajakken is het Paddle Fest ook een dag van testings & tastings van allerlei toffe producten waarmee je je outdoor lifestyle kunt aanvullen. Zo zal je mond openvallen (letterlijk) bij het proeven van de outdoor maaltijden van Forestia, de handige keuken gadgets van Sea to Summit, de kooksnelheid van Biolite en Jetboil en de ruimte van de Altai tenten van Hilleberg die geïnspireerd zijn op de Mongoolse yurt. Aan het einde van de dag - tijdens een ‘Pimp Your Burger Party' - maak je kennis met de producten van Grills & Stoves en Bast kokosbriketten waar geen boom voor is gekapt. Behalve smullen, leer je dan ook hoe eenvoudig het is om thuis, van je eigen achtertuin een avontuurlijke buitenkookplaats te maken. Het Salt Paddle Fest wordt afgesloten met de verloting van een aantal te gekke prijzen die door onze Paddle Fest partners beschikbaar worden gesteld.


De locatie
We kozen voor het Wormer- en Jisperveld omdat dit Venetië van het Noorden, met zijn talloze slootjes ook voor ons onbekend terrein was en nog steeds grotendeels is. En we houden van het delen van mooie spots. Daarnaast is dit gebied heel toegankelijk, iedereen kan hier peddelen. De tweede reden is dat het thuisbasis is van onze partner Kanocentrum Arjan Bloem, een mekka voor kanoërs en kajakkers. Alles wat je peddelhart sneller laat kloppen, vind je hier.

Kortom; voel je de peddelpassie al een tijdje door je lijf gieren maar komt het er op de een of andere manier toch maar niet van? Of vind je het gewoon leuk om een buitenactiviteit met andere Salters te ondernemen? Schrijf je dan in voor het Salt Paddle Fest. Er zijn écht maar 50 tickets beschikbaar. En Salt leden krijgen uiteraard altijd extra’s. (zie prijs).


Programma zondag 27 augustus

 • 9.30-10.00 uur Ontvangst met koffie, thee en verse appeltaart bij Kanocentrum Arjan Bloem.
 • 10.00 uur Introductie van de kajaksport (verschil tussen de boten, wat is je basismateriaal etc.), verdeling van de kajaks (1- of 2-persoons), do’s & don’ts bij het in- en uitstappen en peddeltechniek.
 • 11.00 uur Vertrek voor de eerste tocht (plusminus 7 km) die je langs het dorpje Wormer voert. De route is gemarkeerd dus iedereen kan op zijn eigen tempo varen, stoppen, dromen, driften of dwarrelen.
 • 13.00 uur Aankomst op het Salt Base Camp waar het Zweedse tentenmerk Hilleberg zijn yurts heeft opgezet. In deze schitterende tenten verzorgen Forestia, Biolite en Jetboil een echte outdoor lunch. Het zal nog moeilijk kiezen zijn tussen de smaken (seafood paella, salmon and mushroom risotto, beef stroganoff, veggie balls with pasta etc) van dit Spaanse merk dat outdoor food naar een compleet nieuw niveau heeft getild. De lunchstop is dus tevens een introductie in het bereiden van goede maaltijden onderweg zónder dat je je halve huisraad mee moet nemen. Geloof ons, na deze testing & tasting zien je road trips – of je die nu met de kajak, de fiets, een busje of gewoon te voet aflegt – er nooit meer hetzelfde uit.
 • 14.00 uur Voor wie wil. Start 2e peddeltocht (plusminus 8 km) die je door de stilte van het weidegebied voert. Net als bij de eerste ronde is ook deze ronde gemarkeerd en kan iedereen zijn eigen tempo bepalen.
 • 16.00 uur Iedereen terug op Base Camp.
 • 16.00 – 17.00 Happy Hour met Salt Speciaal bier, wijn en de biologische limonades van onze ‘Partner in Lime’, Lemonaid en Charitea. De relaxte tunes komen uit de waterdichte outdoor speaker van Fusion die voor de liefhebber ook even mee te nemen is op de kajak.
 • 17.00 uur Start Pimp Your Burger – party onder leiding van Grill Master Robert Kattenberg van Grills & Stoves. Wij zorgen voor de ingrediënten, jij voor de creativiteit en Robert voor de kennis. Behalve biologisch rundvlees afkomstig van runderen uit onze eigen regio (Amersfoort) zorgen we uiteraard ook voor vegetarische varianten.
 • 18.00 uur Terug in de boten voor de laatste 15 minuten peddelen bij (hopelijk) mooi avondlicht naar Kanocentrum Arjan Bloem. Spullen opruimen. Voor wie wil kan nog een rondleiding krijgen door het kanocentrum en alle vragen stellen die door de dag heen bij je zijn opgekomen.
 • 19.00 uur Uitreiking van de prijzen.
 • 19.30 Einde van het Salt Paddle Fest


Prijs all-in: € 97
ALL-IN betekent: gebruik kajakmateriaal, koffie/thee, appeltaart, lunch, bier, wijn, limo’s, avondeten, Rite in the Rain notitieboekje voor onderweg, Salt Paddle Fest t-shirt (biologisch katoen) en een Salt kampeermok.
Extra voor Salt-leden: gratis een Dry Bag van Sea to Summit waarmee je al je kostbare spulletjes kurkdroog houdt. Salt XL-leden die inschrijven krijgen er bovendien een One-Handed Mug van Stanley bij.Dit zijn onze Paddle Fest Partners
Forestia, Sea to Summit, Biolite, Jetboil, Hilleberg, Grills & Stoves, Bast, Lemonaid, Charitea, Fusion

Annuleringsbeleid

Wait for it...