Haas en schildpad zorgen in Utrecht voor groene fietsgolf

Erger jij je ook groen en geel als je voor het zoveelste rode fietsstoplicht in de remmen moet? In Utrecht hebben ze hier nu wat op gevonden: Flo, een slimme zuil die door middel van dieren precies aangeeft hoe hard je moet trappen om groen te halen.


Flo is een radarpaal die op zo'n 100 meter van het verkeerslicht je snelheid meet. Kom je in de buurt van de zuil, dan krijg je aan de hand van digitale dieren een persoonlijk snelheidsadvies. Schildpad: Ga langzamer fietsen om groen te halen. Opgestoken duim: je hebt de goede snelheid om door groen te zoeven. Haas: Ga op de pedalen staan om de groene golf te pakken. Koe: helaas, je zult moeten wachten. Go with the flow? De pientere paal bevindt zich vooralsnog alleen in Utrecht, op de kruising Amsterdamsestraatweg en Marnixlaan. Binnenkort verrijst ook een paal in Eindhoven, op de Wolvendijk ten noorden van de Eisenhowerlaan.
Wait for it...