R.I.P. Ueli Steck 1976 – 2017

“Falen betekent voor mij: als ik sterf en niet terugkeer”Op 30 april kwam er een abrupt einde aan het leven van een van de beste bergklimmers allertijden, de Zwitser Ueli Steck (41), in de klimwereld beter bekend als de ‘Swiss Machine’. Ueli Steck kwam om tijdens een training in Nepal, in de buurt van Camp 1 op Mt. Everest waar hij zich voorbereidde om de top van zowel s’ werelds hoogste berg (8.848 m) als van de Lhotse in één expeditie te bereiken. Bovendien wilde Ueli, die zo’n beetje alle snelheidsrecords in de Alpen op zijn naam heeft staan, dit ook in de snelste tijd ooit doen: binnen 48 uur. Wat er precies is gebeurd, weet (nog) niemand. Wel dat Ueli de klimwereld in schok heeft achtergelaten.

Op 12 april 2017 zette Ueli onderstaande video op zijn website waarin hij op persoonlijke wijze vertelt over zijn plannen en de risico’s die het Everest-Lhotse project met zich meebrengen. “Falen betekent voor mij: als ik sterf en niet terugkeer”
R.I.P. Ueli. Salt wenst iedereen die hem liefhad heel veel sterkte.Wait for it...