Download je gratis kanoroute

Avontuurlijke peddeltocht (41 km) van Muiden naar UtrechtWie kan het zich nog voorstellen, dat een plas water genoeg zou zijn om de vijand op afstand te houden? Maar tussen 1815 tot 1940 was het in ons land toch echt zo. In die tijd was de zogenaamde Waterlinie een ‘onneembare’ vesting. Zodra de vijand eraan kwam, werden hele stukken land via een ingenieus systeem van sluizen en dijken onder water gezet. Met de komst van gevechtsvliegtuigen verloor de 88 kilometer lange linie – bestaande uit 50 forten en vijf vestingsteden – zijn waarde. Maar voor fietsers, wandelaars én kajakkers is de 85 km lange verdedigingslinie van onschatbare waarde.

Nieuwsgierig naar dit stukje oer-Hollandse geschiedenis en bovendien zin (en tijd) voor een (meerdaagse) ontdekkingstocht? Download dan gratis de Hollandse Waterlinie Vechtroute, een kajakroute van 41 km lang die je in één keer of in delen verteert. Wie de hele route wil opslurpen, start in Muiden bij de Zeesluis en volgt vanaf daar de zeshoekige bordjes. Minder tijd en minder spierballen? Kies dan uit een van de vele andere opstappunten en bepaal je eigen afstand. Op de routekaart vind je behalve de route in deelkaarten ook onder meer kanoverhuurbedrijven en overnachtingsplaatsen.

Download je gratis route

Voor meer routes (wandelen, fietsen, kanoën) langs de Hollandse Waterlinie, peddel je naar forten.nl

Wait for it...