Houten reuzen maken bossen Kopenhagen onveilig

De Deense kunstenaar Thomas Dambo kan toveren met hout. Zo maakte hij van 600 oude pallets 6 gigantische reuzen. Door de kolossen in de omgeving van Kopenhagen te verstoppen, en hun schuilplaats op een schatkaart te markeren, hoopt hij verstokte stedelingen de natuur in te lokken.


Thomas Dambo verstopte zijn 'Forgotten Giants' her en der in de stad, veelal in groene rafelranden waar niet al te veel mensen komen. "Ik heb vooral gekeken naar pekken die je goed met de fiets of openbaar vervoer kunt bereiken. Sommige reuzen, zoals Oscar Under The Bridge kun je al van een afstandje spotten. Anderen, bijvoorbeeld Sleeping Louis, vind je alleen met behulp van de speciale schatkaart of aanwijzingen die ik op rotsblokken heb achtergelaten", aldus de Deense Gepetto. "Het is vooral een leuke manier om mensen letterlijk uit hun tent te lokken." Check Dambo's schatkaart als je toevallig in de buurt bent.Wait for it...